Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen


Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Hoeveel vergoeding u krijgt is afhankelijk van uw zorgverzekering. Wanneer u hier meer over wilt weten, kunt u het beste kijken op de website van uw verzekeraar of lezen in de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Fysiotherapiecentrum Boskoop heeft een contract met alle zorgverzekeraars, behalve met verzekeraar Just. 

Krijgt u geen vergoeding voor een behandeling fysiotherapie? Ook dan behandelen wij u natuurlijk graag. Zie hier onze tarieven.

Nee, fysiotherapie is direct toegankelijk. Dit wil zeggen dat u rechtstreeks een afspraak kunt maken bij Fysiotherapiecentrum Boskoop, zonder eerst langs de huisarts te gaan. Wij zullen altijd eerst screenen of u goed zit bij de fysiotherapeut. Zo niet, dan adviseren wij u, eerst naar de huisarts te gaan voor verder advies en onderzoek. Heeft u wel een verwijsbrief van de huisarts of specialist, neem deze dan mee.

Voor chronische aandoeningen is er een verwijzing nodig van de arts of specialist om vergoeding te krijgen van de zorgverzekeraar. En voor behandelingen aan huis is er altijd een verwijsbrief nodig, waarbij staat vermeld dat behandeling “aan huis” dient plaats te vinden.

De eerste afspraak bestaat uit een intake en een fysiotherapeutisch onderzoek. Bij voldoende tijd, starten wij ook de fysiotherapeutische behandeling. Hiervoor is het handig om uw legitimatiebewijs mee te nemen. Verder vragen wij u om 2 handdoeken mee te nemen naar de afspraak.

Een afspraak afzeggen kan kosteloos indien u uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de afspraak de behandeling afmeldt. Dit kan telefonisch, via WhatsApp of door een e-mail te sturen. 

Wij declareren rechtstreeks bij uw zorgverzekering als u verzekerd bent voor fysiotherapie. Als u geen aanvullende verzekering heeft of u bent door uw behandelingen heen, dan ontvangt u van ons een factuur.

Fysiotherapiecentrum Boskoop biedt de mogelijkheid om u thuis te behandelen. Voor patiënten welke niet of nauwelijks zelfstandig naar de fysiotherapie kunnen komen, kan dit een uitkomst zijn. U kunt daarbij ook denken aan behandeling na een orthopedische operatie, bijvoorbeeld een “nieuwe”  heup of “nieuwe” knie. Voor nadere informatie of een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen.

(Let op Fysiotherapie aan huis wordt door de zorgverzekeraar alleen vergoed als u een verwijzing heeft van de huisarts of medisch-specialist.)


Komt u er na het lezen van de veelgestelde vragen nog niet uit?
Twijfel dan niet en neem contact met ons op.