Hand- en polsfysio-therapie

Hand- en polsfysiotherapie

Hand- en polsfysiotherapie

De hand en de pols is een complex gebied van onder andere botten, spieren, pezen, banden, gewrichten, zenuwen en huid. Deze elementen werken nauw samen, waardoor u met uiterste precisie of juist met grote kracht uw handen kunt bewegen. Klachten aan uw hand of pols zijn vaak niet alleen erg pijnlijk, maar kunnen ook uw dagelijks leven behoorlijk belemmeren. De gespecialiseerde fysiotherapeut zorgt er samen met u voor, dat u uw hand en pols weer zo goed mogelijk kunt gebruiken.

Klachten aan de hand en pols kunnen het gevolg zijn van een ongeluk, overbelasting, artose, reuma of luxatie. Andere redenen voor klachten zijn, een operatie, een breuk, een triggerfinger of bij een carpaal tunnelsydroom.

De handtherapeut inventariseert uw klachten tijdens een intakegesprek, waarbij deze uw hand onderzoekt. Hierna stelt hij samen met u doelstellingen op voor de behandeling en gaat deze van start. Hoe uw behandeling er precies uit gaat zien, hangt helemaal af van uw situatie. De therapie kan bestaan uit: wondverzorging, littekenbehandeling, het tegen gaan van zwellingen, mobilisatietechnieken, oefentherapie, spalktherapie en functionele training. Daarnaast begeleidt en adviseert de handtherapeut u om uw herstel te bevorderen en te voorkomen dat de klachten terugkeren. Denk hierbij aan oefeningen welke u thuis kan uitvoeren.