ZwangerFit & MamaFit

   

ZwangerFit ®

Ben je zwanger, wil je graag zo fit mogelijk je zwangerschap doorkomen en wil je informatie krijgen over van alles rondom de zwangerschap en bevalling? Dan is ZwangerFit wellicht iets voor jou!

Je traint samen met andere zwangere dames in groepsverband. De lessen bestaan o.a. uit het trainen van het uithoudingsvermogen en de spierkracht, daarnaast worden er ook oefeningen gegeven voor de bekkenbodem en ontspanningsoefeningen. Door te blijven sporten tijdens de zwangerschap, herstel je beter en sneller na de bevalling. Ook worden klachten zoals bijvoorbeeld lage rugklachten verminderd.

Naast de trainingen worden er ook theorie avonden georganiseerd, waarin informatie wordt gegeven over de zwangerschap, bevalling, ademhalingstechnieken, houdingen, de kraamtijd etc. Op deze manier ben je goed voorbereid op de bevalling en de periode daarna.

Kosten

De cursus bestaat uit 10 keer sporten en 6 theorie avonden. De Kosten hiervoor bedragen €150 in totaal. Als je langer door wilt blijven sporten dan is er de mogelijkheid om per les te betalen, één les kost €10.

MamaFit ®

Ben je kort geleden bevallen en wil je het sporten weer gaan oppakken, dan is MamaFit een goede manier om weer fit te worden. Je sport samen met andere mama’s in groepsverband. 4-6 weken na de bevalling kan er al gestart worden. De lessen bestaan o.a. uit het versterken van de spierkracht (denk hierbij aan alle spieren rondom het bekken), het verbeteren van het uithoudingsvermogen en ontspanningsoefeningen.

Kosten

De kosten voor de MamaFit bedragen €110 voor 12 lessen. Als je langer wil blijven sporten dan is er de mogelijkheid om per les te betalen, één losse les kost €10.

Vergoeding

Vaak kun je via je zorgverzekeraar een zwangerschapscursus vergoed krijgen (via de aanvullende verzekering) dus kijk je polis even goed na. Wij zijn aangesloten bij het ZwangerFitnetwerk.